ZeneKar kritika – Mahler IV. szimfónia

A mennyei élet látomása nem puszta idilli kép lett, hanem Mahler látomásának a megjelenítése, távoli szféra zenéjeként, igazi “musica humana” gesztussal. Pasztircsák Polina anyanyelvi biztonsággal énekel németül is, interpretációs csoda ez, ami azt eredményezi, hogy szövegértés nélkül is értője lehet bárki.

Read more

A Gundel díjátadón Szegő Andrással

A művésznő külföldi koncerttermek és fesztiválok rendszeres fellépője: dalestjeinek különös figyelmet szentel pályáján de előszeretettel énekel operettet és szimfonikus koncerteket is.

Read more

A szerencse is a munka eredménye

Nemzetközi és hazai színpadokon egyaránt láthatjuk a művészt, aki többek között Placido Domingo oldalán énekelt itthon. A különleges szorgalommal megáldott énekesnő a Nők Lapja Gundel-díjasa idén, bennünket is elkápráztatott csodálatos énekhangjával és személyiségével.

Read more

Biztonsági játék – A Traviata felújítása a Magyar Állami Operaházban

A Magyar Állami Operaház a Traviata felújításával folytatta erősen megkopott Verdi-repertoárjának felfrissítését. A darab 1986 óta Békés András rendezésében szerepelt a színház műsorán, mi több, az azt megelőző, 1967-es színre állítást is Békés jegyezte – ha tehát nem áltatjuk magunkat azzal a tévhittel, hogy a színházművészetben lehetséges örökérvényű és változtathatatlan esztétikai megoldásokat találni, be kell látnunk: a felújítás nagyon is időszerű volt – jó, hogy végre más szempontból is láthattuk-láthatjuk a Traviatát…

Read more

A zene nyelvén az éltető erőről

Az idén ő kapta meg a Magyar Állami Operaház Kamaraénekese kitüntető címet. 2011 óta számos főszerepben láthatta, hallhatta már a közönség. Pasztircsák Polina hiteles alakításaival hívta fel magára a figyelmet.

Read more